Αναγνώστες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012


ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!!


ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!!

Ήταν αναμενόμενο η δημοσκοπική έκρηξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στα κομματικά επιτελεία και δη των όμορων πολιτικών χώρων.
Η πλειοψηφία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ισχυρίζονταν αρχικά ότι το εγχείρημα δεν θα έχει προοπτική και δεν υπάρχει χώρος για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Πράγματι πριν από δύο χρόνια και στην κορύφωση της πλήρους απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής το εγχείρημα φάνταζε καταδικασμένο σε αποτυχία.
Για αρκετό καιρό τα δημοσκοπικά ευρήματα κατέγραφαν για το νέο κόμμα ποσοστά κάτω του 3% και οι άσπονδοι φίλοι μας ανέμεναν πως η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα ήταν και το κύκνειο άσμα της ΔΗΜΑΡ.
Όταν φάνηκε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ άρχισε να αυξάνει την επιρροή της, δεχθήκαμε τα φίλια πυρά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Κατά τον ΣΥΝ αποβλέπαμε σε εκλογική συνεργασία με το φθαρμένο ΠΑΣΟΚ και άρα έτσι θα ήμασταν το ανάχωμα και η σανίδα σωτηρίας του δικομματισμού.
Στελέχη του ΣΥΝ διερωτώνταν πως είναι δυνατόν να καταψηφίζουμε στη Βουλή μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, να συνεργαζόμαστε με πασοκογενείς και να μη μπορούμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Το επιχείρημα ότι η ΔΗΜΑΡ ψήφιζε ΟΧΙ στα μνημόνια από μια άλλη σκοπιά, εκείνη της θετικής διεξόδου από την κρίση με στόχο πάντα την ευρωπαϊκή προοπτική και την ευρωπαϊκή λύση, δεν έπειθε.  
Ήμουν από εκείνους που πίστευαν πως οφείλουμε να προβούμε σε επίθεση φιλίας και συνεργασίας προς τον ΣΥΝ, αντί να προτάσσουμε τις όντως υπαρκτές μεταξύ μας διαφορές. Όταν και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε αφενός μεν ότι με αυτό το ΠΑΣΟΚ και αυτές τις πολιτικές δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, αφετέρου δε ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε σε προγραμματική βάση και με τον ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησε αμηχανία και εκνευρισμός.
Εδώ και μέρες η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει την τιμητική της. Σειρά στελεχών του ΣΥΝ και αρθρογράφοι της ΑΥΓΗΣ αναφέρονται στη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη είτε με σκληρή κριτική (ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ), είτε απαξιωτικά και με σκωπτική διάθεση (ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΚΑΡΤΕΡΟΣ).
Αφορμή φαίνεται να υπήρξε η άποψη που διατύπωσε σε συνέντευξή του στη Αυγή ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, περί δεσμεύσεων και των επόμενων Κυβερνήσεων από τις διεθνείς συνθήκες από τη στιγμή που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.
Τι διαφορετικό όμως έλεγαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επί τόσο καιρό, όταν ισχυρίζονταν πως αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη Χώρα για δεκαετίες και πως δεν πρέπει να υπογράψει, αλλά οφείλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Βεβαίως μπορεί μια νέα Κυβέρνηση έχοντας το Λαό μαζί της να επαναδιαπραγματευτεί  και να πετύχει πολύ καλύτερους όρους, όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ, αλλά και στελέχη του ΣΥΝ (ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ).
Να θυμίσουμε ότι ακόμη και το τότε «τριτοκοσμικό και αριστερό» ΠΑΣΟΚ, που συνδιαλέγονταν κατά προτίμηση με τον Καντάφι, τον Αραφάτ και τον Φιντέλ, όταν ανέλαβε την εξουσία, δήλωσε πως ναι μεν ήταν αντίθετο με την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, πλην όμως από τη στιγμή που μπήκαμε θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συνθήκης προσχώρησης. Ακόμη και το ΚΚΕ τότε, όπως και ο ενιαίος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, έλεγαν πως θα αντιπαλέψουμε και θα αλλάξουμε τους δυσμενείς όρους της συνθήκης.
Εκτός εάν, όπως είχε προσθέσει στην άνω συνέντευξή του ο Σπύρος Λυκούδης, ο Λαός επιλέξει μια επαναστατική Κυβέρνηση, η οποία βεβαίως μπορεί «επαναστατικώ δικαίω» να μη αναγνωρίζει συμβάσεις και συνθήκες και να οδηγήσει τη Χώρα έξω από τη διεθνή έννομη τάξη και σε απομόνωση.
Σύντροφοι, ας το καταλάβουμε πια !!! Ο Λαός μας έχει βαρεθεί τις ανέξοδες ρητορείες και τους άσκοπους λεονταρισμούς. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε πια να τον παραμυθιάζουμε.
Υ.Γ. Η πολιτική εμπειρία διδάσκει ότι ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος της ΔΗΜΑΡ και του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη θα φέρουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ήταν πράγματι εύστοχη και πολύ επίκαιρη η έκκληση του Γιάννη Πανούση στην Αυγή της 25/2/12 στα στελέχη της Αριστεράς να σεβαστούν τις διαφορετικές απόψεις και να υψώσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στον πόλεμο λάσπης και στη δυσφήμιση, φαινόμενα που πλησιάζοντας προς τις εκλογές θα είναι διαρκώς αυξανόμενα.
                                                                        Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                                             Γραμματέας Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου